Seepje wasnoten Nepal

Seepje

Hét natuurlijk Fairtrade wasmiddel! Bundles is niet de enige start-up die de wondere wereld van het wassen op zijn kop zet. Jasper en Melvin hebben met Seepje duurzaam wassen op een fantastische manier een nieuwe dimensie gegeven.

Seepje wasmiddel team

Hoe het seept

De schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht uit Nepal bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In Nepal gebruiken ze dit cadeautje van moeder natuur om hun kleren te wassen. Toen Melvin en Jasper dit als 21-jarige studenten 4 jaar geleden op televisie zagen dachten ze allebei hetzelfde: waarom zouden we dat niet in Nederland gaan doen?

Jasper en Melvin kwamen in contact met Hari, een Nepalese schillenboer, en besloten hun studiefinanciering bij elkaar te schrapen om een eerste lading schillen richting Nederland te verschepen.

 

Fairtrade

Ze vonden dat duurzaam en biologisch wassen niet voldoende is, maar dat ook de leef- en werkomstandigheden in Nepal van groot belang zijn. De schillenboer en zijn werknemers krijgen een eerlijke prijs en loon voor de schillen.

Een mooie bijkomstigheid van de schillenhandel in Nepal is dat de bossen met Sapindus bomen nu ineens erg waardevol zijn waardoor ze niet meer gekapt hoeven te worden.

Dat Seepje impact maakt bewezen de mannen na de aardbeving van 2015 met de ‘Wassen voor Nepal’ campagne. Ze verzamelde binnen no-time 30.000 euro waarvan ze een groot deel gebruikten om 1300 mensen van tenten, medicijnen, water en voedsel te voorzien.

 

Seepje vloeibaar

Na uitgebreid onderzoek in het Seepje Washok is een vloeibaar Seepje ontwikkeld. Seepje vloeibaar bestaat voor 80% uit extract dat wordt gewonnen uit verpoederde superschillen. Middels een kook- en filterproces wordt hier een vloeibaar extract van gemaakt. De prachtige verpakking is gemaakt van oude melkflessen uit Engeland.

 

Bundles en Seepje

Hoe was je nog schoner in een schone Bundles wasmachine? Precies! Met Seepje. Een samenwerking kon natuurlijk niet uitblijven, daarom zijn de Seepje wasmiddelen tegenwoordig ook bij Bundles verkrijgbaar.

Bij Bundles gebruik je Seepje in een heus wasmiddel abonnement. Dat betekent dat we met onze slimme technologie bijhouden wanneer je toe bent aan je volgende voorraad Seepje wasmiddel zodat je nooit meer naar de winkel hoeft! Je betaalt per wasbeurt.

Ben je nog geen Bundles klant, bekijk dan het Seepje welkomstpakket? Ben je al Bundles klant, vraag dan naar het exclusieve wasmiddelabonnement via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *