FAQ CoffeeBundles

CoffeeBundles


Alles wat je nodig hebt voor hele goede koffie: de Siemens EQ6 (Classic & Luxe) of de Siemens EQ700 (Platinum) en koffiebonen van Moyee Coffee in een circulair abonnement. Bijdragen aan een duurzamere wereld en impact maken in het land van oorsprong terwijl je geniet! Ook onderhoudsmiddelen en eventuele reparaties zijn inbegrepen. Je betaalt per maand voor het aantal koppen dat je hebt gedronken.

Bij de eerste bezorging ontvang je een pakket met vier smaken hoge kwaliteit én FairChain Moyee koffiebonen. Deze kun je uitproberen en je favoriete smaak (of smaken) kiezen. Voortaan zullen we jouw keuze automatisch bezorgen. Wisselen kan altijd!


We hebben drie abonnementen: Classic, Luxe en Platinum. Deze verschillen in type apparaat wat je ontvangt (resp. Siemens EQ6 Plus S300, S800 en Siemens EQ700 met Home Connect) en in serviceniveau. Dit laatste heeft betrekking op de manier van aflezen en de snelheid waarbij het apparaat wordt vervangen bij reparaties en waarmee het wordt vervangen (48u/Refurbished bij Classic vs. 24u/Nieuw bij Luxe en Platinum). Alledrie abonnementen hebben een minimale maandelijkse afname (equivalent in maandelijkse kosten) van 75 koppen, ofwel gemiddeld 2,5 kop koffie per dag. 


Ga je op vakantie? Of zijn er andere redenen waardoor je even minder koffie drinkt? Wij denken graag met je mee! Twee maanden per jaar (naar keuze) kun je de minimale afname pauzeren. Het hoeven geen twee maanden achter elkaar te zijn.  Op deze manier betaal je niet als je geen koffie drinkt. 

We horen het wel graag voor de 10de van de maand. Doorgeven gaat heel gemakkelijk via de Bundles WebApp.


Je betaalt per kop koffie, waarbij we een minimale afname van 75 koppen koffie per maand berekenen. Dat komt neer op resp. €35,25 (Classic), €39,75 (Luxe) of €44,25 (Platinum) per maand. Twee maanden per jaar kun je deze minimale afname pauzeren. 


Je kunt elke maand je abonnement opzeggen. Als je binnen 5 jaar opzegt dan brengen we een ‘verplaatsbijdrage’ van €50 in rekening voor het ophalen en opknappen van het apparaat, die we verrekenen met de borg (€50,-). Deze verplaatsbijdrage vervalt als je aan het einde van je proefperiode (twee maanden, minimaal en maximaal) besluit ermee te stoppen of als je het apparaat wilt overnemen tegen de dagwaarde.


Wij schrijven het apparaat in 7 jaar lineair af. Je kunt het apparaat elk moment overnemen tegen de dagwaarde. Betaling in termijnen (3, 6 of 12 maanden) is ook mogelijk, waarbij we rente in rekening brengen.


Bij het Classic abonnement vragen we je elke maand via een linkje de tellerstand door te geven (kost een paar seconden). Bij het Luxe abonnement verbinden we het apparaat met het internet via een slimme stekker. Zo zien we hoeveel koffie je drinkt en wanneer het tijd is om nieuwe koffie op te sturen. Bij Platinum, tenslotte, maken we gebruik van Siemens’ Home Connect interface, om daarmee online direct uit het apparaat het gebruik af te lezen.


Ja, het abonnement is zowel geschikt voor thuis als op kantoor. Je ontvangt elke maand een BTW-factuur zodat dit als zakelijke gebruiker makkelijk is terug te vragen. De prijzen op de website zijn inclusief BTW (€15 is inclusief 21% BTW, het overige gebruiksdeel inclusief 9% BTW). Vooral CoffeeBundles – Platinum is uitermate geschikt voor zakelijk gebruik, gezien de grotere machine en het aflopende tarief bij meergebruik.

De Moyee koffie


Je ontvangt bonen van Moyee Coffee: topkwaliteit én FairChain koffie. Bij de eerste bezorging ontvang je vier smaken bonen. Deze kun je uitproberen en je favoriete smaak (of smaken) kiezen. Voortaan zullen we jouw keuze automatisch bezorgen. Wisselen kan altijd!


FairChain betekent dat Moyee de koffie niet alleen laat verbouwen in Ethiopië, Kenia en Colombia, maar dat ze daar ook de bonen laten branden en verpakken. Daardoor ontstaat lokaal meer werkgelegenheid, kennis en economische groei.

Moyee koopt de koffie met behulp van Blockchain-technologie in van een heleboel kleine koffieboeren. Hierdoor wordt volledig transparant welke boer welk bedrag heeft ontvangen voor zijn bonen en kan de eindgebruiker traceren waar zijn koffie precies vandaan komt en bovendien controleren of elke boer wel zijn 20% FairChain-premie heeft ontvangen.


Moyee heeft 4 verschillende soorten koffies en biedt daarnaast ook Decafé aan (wat ook gekozen kan worden in ons abonnement). Hou je van een fruitige koffie? Of wil je een powershot waar je een hele dag op kan springen? Misschien is een gebalanceerde koffie wel meer iets voor je. Het is allemaal mogelijk!

 

100% LIMU

Moyee’s FairChain verhaal begon allemaal in Limu, Ethiopië. Deze specialty coffee uit de Kaffa-streek, de geboorteplaats van koffie, bezit mooie complexe volle aroma’s en smaken. Een frisse full-bodied koffie met een licht-fruitige afdronk van jasmijn en cacao. Deze koffie wordt in 13 minuten langzaam gebrand op 197 graden Celsius. Proef de bloemigheid en citrus aroma’s!

 

TWO TO TANGO

Partnership staat bij Moyee hoog in het vaandel. Dus is besloten twee bonen te laten samenwerken. Dat werkte! De fruitigheid van de Limu die gemengd wordt met de zoetere, warme smaken van ongewassen Jimma geeft een goede balans. Deze blend geeft je een warme, volle cacao-achtige smaak met een afdronk van basterdsuiker en lichte fruitigheid. A match made in coffee heaven!

 

DARK SIDE

Kan het niet sterk genoeg? Dan is deze koffie voor jou gemaakt. Step into the dark en geniet van een super-intense, volle, lekkere bittere koffie met aardse aroma’s en pure chocolade-smaken. Italian coffee, eat your heart out. We present you: The Dark Side!

 

TRIPLE PLAY

Wil je een volle, donkere, mooi gebalanceerde koffie? Dan is de Triple Play jouw koffie! Een powerbak vol chocoladetonen en karamelaroma’s. Deze 3 bonen geven je een gevoel van energie, liefde en toegankelijkheid. Hoge intensiteit en een licht, maar elegant bittere afdronk. A hell of a way to start up your day!


Je betaalt per kop koffie. Daarvoor krijg je een apparaat in huis en telkens op tijd bonen thuis op op kantoor gestuurd. Je kunt je eigen bonen gebruiken, maar dat is zonde, want je krijgt de Moyee bonen gewoon verzonden en gefactureerd. Eigen koffie kan en moet – met prijs én hoeveelheid – worden gedeclareerd bij info@bundles.nl. Normaliter doen gebruikers dat alleen als wij eens te laat zijn met de automatische aanvulling. 


De Siemens EQ6 Plus heeft een aparte koffielade voor bijvoorbeeld decaf filter- of espressomaling. Je kunt per bereiding kiezen welke soort koffie je wilt, zonder dat je nieuwe koffie in het apparaat hoeft te doen. Je kunt dus ook kiezen voor de decaf espressomaling van Moyee, eventueel in combinatie met een andere smaak. Voor gebruikers die alleen Decafé drinken hebben we decaf koffiebonen. 

De Bundles service


Bij ons koffieabonnement betaal je voor een kop hele goede koffie. Mocht het apparaat niet naar behoren functioneren dan komen we het ophalen om te repareren en ontvang je tegelijkertijd een ander apparaat. Dat is bij het Classic abonnement altijd Volledig Refurbished, bij Luxe en Platinum altijd Nieuw. Daarvoor hoef je als klant niet extra te betalen. Het defecte apparaat wordt gerepareerd, volledig schoongemaakt en – na evt vervanging van beschadigde onderdelen – weer ingezet bij een nieuwe gebruiker.


Met de Bundles WebApp kun je allerlei dingen regelen, zoals een verhuizing doorgeven, je facturen inzien en van koffiesmaak wisselen. Daarnaast staat de app vol met tips, filmpjes en recepten om jou te helpen je ultieme koffiesmaak te ontdekken, nieuwe dingen uit te proberen en zaken als onderhoud en schoonmaken zo makkelijk mogelijk te maken.


Bij je bestelling kun je aangeven wanneer je het apparaat met welkomstpakket (gratis) bezorgd wilt krijgen. Als je het abonnement vóór 15u bestelt kun je aangeven dat je het de volgende dag in huis wilt hebben (dus ook op zaterdag). Mocht je specifiek een avondlevering willen dan brengen we een extra bezorg-bijdrage van €5,- in rekening.  Lees hoe het precies werkt.