FAQ Koffie

Het koffieabonnement


Alles wat je nodig hebt voor goede koffie: de Siemens EQ6 en koffiebonen van Moyee Coffee in een circulair abonnement. Ook onderhoudsmiddelen en eventuele reparaties zijn inbegrepen. Je betaalt per maand voor het aantal kopjes dat je hebt gedronken.

Bij de eerste bezorging ontvang je een pakket met vier smaken hoge kwaliteit én FairChain Moyee koffiebonen. Deze kun je uitproberen en je favoriete smaak (of smaken) kiezen. Voortaan zullen we jouw keuze automatisch bezorgen. Wisselen kan altijd!


We hebben drie abonnementen. Het abonnement ‘De Kleine Genieter’ is al beschikbaar vanaf een minimale afname van gemiddeld 2,5 koppen koffie per dag (75 per maand). Voor het abonnement ‘De Liefhebber’ is dit 4 koppen koffie per dag (120 per maand) en voor ‘De Grootgebruiker’ 10 koppen koffie per dag (300 per maand).


Ga je op vakantie? Of zijn er andere redenen waardoor je even minder koffie drinkt? Wij denken graag met je mee! Twee maanden per jaar (naar keuze) kun je de minimale afname pauzeren. Het hoeven geen twee maanden achter elkaar te zijn.  Op deze manier betaal je niet als je geen koffie drinkt. 

We horen het wel graag voor de 10de van de maand. Doorgeven gaat heel gemakkelijk via de Bundles WebApp.


Je betaalt per kop koffie, maar we berekenen wel altijd met een minimale hoeveelheid. Die minimale afname hangt af van het abonnement.

Stel je kiest het abonnement “De Liefhebber”. Hierbij betaal je 37 cent per kop koffie en berekenen we een minimale afname van 120 koppen koffie per maand (4 per dag)

Voorbeeld: drink je in een maand 130 koppen koffie, dan betaal je 130 x 37 cent = 48,10 euro

Ga je op vakantie? Of zijn er andere redenen waardoor je even minder koffie drinkt? Wij denken graag met je mee! Twee maanden per jaar (naar keuze) kun je de minimale afname pauzeren. Het hoeven geen twee maanden achter elkaar te zijn.  Op deze manier betaal je niet als je geen koffie drinkt. 

Als blijkt dat een ander abonnement toch voordeliger is kun je gratis overstappen. En als blijkt dat je maandenlang op het “verkeerde” abonnement hebt gezeten en teveel betaald hebt, doen we de omzetting ook met terugwerkende kracht. Daarbij factureren we tegenwoordig ook nog eens “flexibel”, namelijk altijd volgens het abonnement dat het meest voordelig is bij jouw gebruik in de voorafgaande maand.


Je kunt elke maand je abonnement opzeggen. Als je binnen 5 jaar opzegt dan brengen we een ‘verplaatsbijdrage’ van €50 in rekening voor het ophalen en opknappen van het apparaat, die we verrekenen met de borg (€50,-). Deze verplaatsbijdrage vervalt als je aan het einde van je (minimaal én maximaal) twee maanden-proefperiode besluit ermee te stoppen of als je het apparaat wilt overnemen tegen de dagwaarde.

Verder is switchen tussen de verschillende abonnementen heel eenvoudig. Als – na een paar maanden – blijkt dat je op het verkeerde “schema” zit, zetten we je zelf al automatisch over naar het abonnement dat het beste past bij je gebruik.


Wij schrijven het apparaat in 7 jaar lineair af. Je kunt het apparaat elk moment overnemen tegen de dagwaarde van het apparaat. Betaling in termijnen (3, 6, 12 of 24 maanden) is ook mogelijk, waarbij we wel rente in rekening brengen.


Het apparaat verbinden we met het internet via een slimme stekker. Zo zien we hoeveel koffie je drinkt en wanneer het tijd is om nieuwe koffie op te sturen. De bonen ontvang je in kleine zakken zodat ze precies door je brievenbus passen én lekker vers blijven!


Ja, het abonnement is zowel geschikt voor thuis als op kantoor. Je ontvangt elke maand een BTW-factuur zodat dit als zakelijke gebruiker makkelijk is terug te vragen. De prijzen op de website zijn inclusief BTW (een gedeelte van de abonnementskosten (€ 15,-) is belast met het hoge tarief van 21%; het overige gedeelte (afhankelijk van het aantal gedronken koppen koffie van die maand) wordt belast tegen het lage tarief van 9%).

De Moyee koffie


Je ontvangt bonen van Moyee Coffee: topkwaliteit én FairChain koffie. Bij de eerste bezorging ontvang je vier smaken bonen. Deze kun je uitproberen en je favoriete smaak (of smaken) kiezen. Voortaan zullen we jouw keuze automatisch bezorgen. Wisselen kan altijd!


FairChain betekent dat Moyee de koffie niet alleen laat verbouwen in Ethiopië, Kenia en Colombia, maar dat ze daar ook de bonen laten branden en verpakken. Daardoor ontstaat lokaal meer werkgelegenheid, kennis en winst.

Tegenwoordig koopt Moyee de koffie met behulp van Blockchain-technologie in van een heleboel kleine koffieboeren. Hierdoor wordt volledig transparant welke boer welk bedrag heeft ontvangen voor zijn bonen en kan de eindgebruiker traceren waar zijn koffie precies vandaan komt en bovendien controleren of elke boer wel zijn 20% FairChain-premie heeft ontvangen.


Moyee heeft 4 verschillende soorten koffies en biedt daarnaast ook Decafé aan (wat ook gekozen kan worden in ons abonnement). Hou je van een fruitige koffie? Of wil je een powershot waar je een hele dag op kan springen? Misschien is een gebalanceerde koffie wel meer iets voor je. Het is allemaal mogelijk!

 

100% LIMU

Moyee’s FairChain verhaal begon allemaal in Limu, Ethiopië. Deze specialty coffee uit de Kaffa-streek, de geboorteplaats van koffie, bezit mooie complexe volle aroma’s en smaken. Een frisse full-bodied koffie met een licht-fruitige afdronk van jasmijn en cacao. Deze koffie wordt in 13 minuten langzaam gebrand op 197 graden Celsius. Proef de bloemigheid en citrus aroma’s!

 

TWO TO TANGO

Partnership staat bij Moyee hoog in het vaandel. Dus is besloten twee bonen te laten samenwerken. Dat werkte! De fruitigheid van de Limu die gemengd wordt met de zoetere, warme smaken van ongewassen Jimma geeft een goede balans. Deze blend geeft je een warme, volle cacao-achtige smaak met een afdronk van basterdsuiker en lichte fruitigheid. A match made in coffee heaven!

 

DARK SIDE

Kan het niet sterk genoeg? Dan is deze koffie voor jou gemaakt. Step into the dark en geniet van een super-intense, volle, lekkere bittere koffie met aardse aroma’s en pure chocolade-smaken. Italian coffee, eat your heart out. We present you: The Dark Side!

 

TRIPLE PLAY

Wil je een volle, donkere, mooi gebalanceerde koffie? Dan is de Triple Play jouw koffie! Een powerbak vol chocoladetonen en karamelaroma’s. Deze 3 bonen geven je een gevoel van energie, liefde en toegankelijkheid. Hoge intensiteit en een licht, maar elegant bittere afdronk. A hell of a way to start up your day!


Je betaalt per kop koffie. Daarvoor krijg je een apparaat in huis en telkens op tijd bonen thuis op op kantoor gestuurd. Je kunt je eigen bonen gebruiken, maar dat is zonde, want je krijgt de Moyee bonen gewoon verzonden en gefactureerd. Eigen koffie kan en moet – met prijs én hoeveelheid – worden gedeclareerd bij info@bundles.nl. Normaliter doen gebruikers dat alleen als wij eens te laat zijn met de automatische aanvulling. 


Het apparaat heeft een aparte koffielade voor bijvoorbeeld decaf filter- of espressomaling. Je kunt per bereiding kiezen welke soort koffie je wilt, zonder dat je nieuwe koffie in het apparaat hoeft te doen. Je kunt dus ook kiezen voor de decaf espressomaling van Moyee, eventueel in combinatie met een andere smaak.

De Bundles service


Bij ons koffieabonnement betaal je voor een kop hele goede koffie. Mocht het apparaat niet naar behoren functioneren dan komen we het ophalen om te repareren en ontvang je tegelijkertijd een ander (en altijd nieuw) apparaat. Daarvoor hoef je als klant niet extra te betalen, ook geen eigen risico. Het defecte apparaat wordt gerepareerd, volledig schoongemaakt en – na evt vervanging van beschadigde onderdelen – weer ingezet bij een nieuwe gebruiker.


Ja, we leveren vaak de volgende dag al een (blijvend) vervangend – en, bij reparaties, altijd nieuw – apparaat,  waarbij je defecte apparaat wordt opgehaald en in BSH’s repair center gerepareerd en schoongemaakt en weer ingezet wordt bij een nieuwe of andere gebruiker.


Met de Bundles WebApp kun je allerlei dingen regelen, zoals een verhuizing doorgeven, je facturen inzien en van koffiesmaak wisselen. Daarnaast staat de app vol met tips, filmpjes en recepten om jou te helpen je ultieme koffiesmaak te ontdekken, nieuwe dingen uit te proberen en zaken als onderhoud en schoonmaken zo makkelijk mogelijk te maken.


Bij je bestelling kun je aangeven wanneer je het apparaat met welkomstpakket (gratis) bezorgd wilt krijgen. Als je het abonnement vóór 15u bestelt kun je aangeven dat je het de volgende dag in huis wilt hebben (dus ook op zaterdag). Mocht je specifiek een avondlevering willen dan brengen we een extra bezorg-bijdrage van €5,- in rekening.  Lees hoe het precies werkt.

Het apparaat: de Siemens EQ6


Met één druk op de knop zet heerlijke melkbereidingen zoals een Latte macchiato, Cappuccino en Flat White. Je kunt ook heet water (voor thee) en warme melk zetten, hier hoef je uiteraard niet voor te betalen.

Het apparaat heeft een speciaal buisje voor de melk dat via een slangetje is verbonden met de uitloop van de machine. Plaats het buisje in een melkkoeler of gewoon een pak melk of beker en bevestig het slangetje aan de uitloop. Je cappuccino, latte of latte macchiato is ready to go! De melkkoeler krijg je er niet bij maar kun je er wel zelf bij bestellen. Een glas met melk of een melkpak werkt ook prima!


Met de Siemens koffiemachine (model EQ6) kun je alle denkbare koffiesoorten zetten: van een espresso en lungo tot een cappuccino of latte macchiato. De machines hebben een melkopschuimer. Je kunt er ook (gratis!) thee of warme melk mee zetten.

De belangrijkst specificaties zijn hier weergegeven:

✓ Typenummer: Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW

✓ Waterfilter voor de ultieme koffiesmaak en een langere levensduur van het apparaat
✓ Innovatieve sensoFlow doorstroomverwarming voor een constante zettingstemperatuur
✓ Koffie- en melkspecialiteiten kunnen eenvoudig geselecteerd en bereidt worden door het aanraken van het display
✓ Maalgraad eenvoudig aan te passen
✓ Een compleet automatische reiniging van de melktoevoer via het AutoMilkClean
✓ Extra sterke koffie met een minder bittere smaak dankzij het dubbele maalproces. De maximale druk in de zetkamer is 19 bar.
✓ De afmetingen van het koffiezetapparaat zijn 385 x 301 x 458 mm (h x b x d)