6 apps om duurzamer te leven

Duurzamer leven, je wilt het wel, maar waar begin je? Om je op weg te helpen hebben heeft het Bundles team zes verschillende apps verzameld vol met tips & tricks voor een groener leven. Op deze manier kan ook jij een steentje bijdragen aan het milieu en je telefoon heb je toch altijd bij je! Als klant van Bundles krijg je toegang tot de Bundles WebApp, zodat je het verbruik van je elektronische apparatuur (koffiemachine en witgoed) beter kunt monitoren. Meten is weten, zo simpel is het!

Begin klein met Refresh Go Green

Alle begin is moeilijk en het daarom is het belangrijk om met kleine stappen te beginnen. Daar is de Refresh Go Green app ideaal voor. In de app wordt vervolgens bijgehouden hoeveel dagen je al groen bezig bent. Ook fijn: deze app vertelt je ook het ‘hoe en waarom’ achter elke duurzame verandering.

Too good to go

Het idee achter Too Good To Go app is simpel. Houd jij van lekker eten voor een leuke prijs en wil je ook nog eens milieubewust bezig zijn? In deze app kun je bekijken of er restaurants of winkels bij jou in de buurt zijn die een zogeheten “magic box” aanbieden. Deze box wordt gevuld met: broodjes, baguettes, groenten, salades, juices, couscous, sushi of misschien wel een compleet tapas menu. Zo kun je aan het einde van de dag voor een prikkie eten ophalen dat normaliter op dat moment zou worden weggegooid. Zo geniet jij van een lekker maaltje en help je ook nog eens mee aan de strijd tegen voedselverspilling.

Groente fruit kalender

De app Groente- en fruitkalender laat zien welke groente en fruit deze maand milieuvriendelijk is. Deze app van Milieu Centraal laat je tot verrassende inzichten komen. Zo zijn bijvoorbeeld lokale producten uit Nederland niet altijd beter. Dat maakt milieubewust eten makkelijker en ontneemt keuzestress in de Appie.

Rankabrand

Wil je checken of de diensten of producten van bedrijven hun best doen voor duurzaamheid? Dan kun je Rankabrand gebruiken. In verschillende categorieën zijn vragen aan bedrijven gesteld met betrekking tot CO2-emissie, impact op het milieu en werkomstandigheden en is er een rangorde aangebracht. Elke categorie heeft eigen vragen, vandaar dat de aantallen in de scorelijsten steeds anders zijn. De antwoorden zijn zo ver mogelijk getoetst aan de werkelijkheid. De merken en bedrijven zijn afgestemd op het land waar je verblijft. Dus in Nederland zie je in Nederland actieve bedrijven. De voertaal van de app blijft wel in het Engels. 

Left 2 Cook koken met restjes

Vind je het zonde om eten weg te gooien maar weet je soms niet wat je met je restjes aanmoet? Left2Cook bedenkt verrassende gerechten op basis van de ingrediënten die je al in de koelkast hebt staan! Over “Think different” gesproken. Je kunt heel eenvoudig een oneindig aantal ingrediënten invullen en Left2Cook doet de rest: jou verrassen met de lekkerste recepten. Zó schud je de recepten uit je mouw

Questionmark – shop duurzaam

Wil je duurzaam en gezond boodschappen doen? Dan is de Questionmark app jouw nieuwe beste vriend! Deze gratis app laat je zien welke keurmerken een product heeft op verschillende duurzaamheidsthema’s zoals milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Daarnaast beoordeelt de app of het product binnen een gezond voedingspatroon past. Het werkt eenvoudig – scannen gaat via de barcode op het product.

Wat is jouw favoriete duurzame app?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *