Gaat de deur van je wasmachine niet open?

Geen zorgen! Wij hebben 5 mogelijke oorzaken én oplossingen

5 oorzaken en oplossingen voor een wasmachine deur die niet open gaat

Wat vervelend dat je wasmachine deur niet open gaat. Wij van Bundles weten alles van wasmachines. Bij ons huur je namelijk een Miele wasmachine en wij zorgen voor het volledige onderhoud en alle reparaties. Met onze uitgebreide ervaring met wasmachines kunnen we je vast helpen.

Een wasmachine deur die niet opengaat, is een regelmatig voorkomend probleem. Hieronder vind je alle  mogelijke oorzaken én oplossingen

Wel eens gedacht om een wasmachine te huren?

Kies voor een Miele wasmachine vanaf €14,95 per maand!

Bekijk onze abonnementen

Het wasprogramma is nog niet klaar

Wanneer het wasprogramma nog bezig is gaat de deur niet open en dat is logisch. Het beschermt jou én de wasmachine tegen vervelende schade. Soms lijkt het alsof het programma klaar is maar moet je toch een paar minuten wachten voordat de deur open gaat.

Het kinderslot staat aan

Het gebeurt vaker dan je denkt, in je hoofd ben je al doemscenario’s aan het uitstippelen terwijl alles wat er aan de hand is een kinderslot is. Vaak kan je op de display van de wasmachine zien of dit inderdaad het geval is. Je ziet dan een icoon van een sleutel of een kindje. Het verschilt erg per wasmachine hoe je het kinderslot aan- en uitzet. Vaak moet je één of meerdere knoppen langer ingedrukt houden.

Het beste wat je kan doen is de gebruiksaanwijzing van je wasmachine lezen of op internet zoeken naar het model van jouw wasmachine in combinatie met “kinderslot”. Bekijk hieronder in ieder geval een voorbeeld voor het uitzetten van kinderslot op een Samsung wasmachine.

 

De deur is niet goed gesloten

De deur van je wasmachine moet in het slot klikken. Vaak hoor en voel je wanneer dit gelukt is. Soms komt het voor dat de deur niet goed is gesloten en ook niet meer open gaat. Het kan dan helpen om de deur toch verder dicht te duwen. Gebruik de deurhendel daarbij niet.

Er zit nog water in de trommel

De deur van je wasmachine gaat niet open wanneer er nog water in de trommel zit. Dit is ter bescherming van jou en je interieur. Het eerste wat je kunt proberen is de wasmachine nogmaals te laten centrifugeren. Als dat het probleem niet oplost kun je een afpomp functie gebruiken (indien aanwezig). Als ook dat niet werkt is er waarschijnlijk één van het volgende aan de hand:

  1. Het filter bij de pomp is verstopt
  2. De schoep van de afvoerpomp is geblokkeerd
  3. De afvoerslang zit verstopt of zit in de knik
  4. De afvoer zit verstopt

Meer informatie over het oplossen van deze problemen vind je op de pagina: verstopte afvoer wasmachine en wasmachine centrifugeert niet.  

Er is ook een snelle manier om de deur toch open te krijgen. Bij vrijwel iedere wasmachine kun je het water weg laten lopen via het filter, of nog beter, het afvoerslangetje naast het filter. Deze bevinden zich vaak achter een klepje onderaan de wasmachine. Zorg voordat je dit doet dat de stekker uit het stopcontact is en je een bak hebt om het water in af te voeren. Zie ook de video hieronder om een beter beeld te krijgen hoe je het water uit de trommel laat lopen.

 

De deur gaat niet open door een technische fout

Ook wasmachines gaan steeds meer op computers lijken. Dat heeft een aantal voordelen zoals: slimme wasprogramma’s, schoner wasgoed en kleding dat langer mooi blijft. Net als computers kunnen wasmachines vastlopen of er kan een andere error ontstaan. In veel gevallen kun je dit oplossen door de stekker 10 á 20 minuten uit het stopcontact te laden. Stop de stekker na 10 á 20 minuten weer terug in het stopcontact. Gaat de deur niet meteen open? Wacht dan nog een paar minuten voordat je het opnieuw probeert.

Tot slot

We horen natuurlijk graag of deze tips geholpen hebben! Ervaar je toch nog problemen? Laat hieronder dan een reactie achter of stuur ons een email. We proberen je dan verder te helpen. Ga je toch op zoek naar een nieuwe wasmachine? Kijk dan ook eens naar een Bundles abonnement. Je hebt geen aanschafkosten en nooit meer zorgen over onderhoud of reparatie. Bekijk ook onze Miele wasmachine aanbieding, goedkope Miele wasmachine, goedkope warmtepompdroger en wasdroger aanbieding!

Is je wasmachine nog steeds kapot?

Kies voor een Miele wasmachine vanaf €14,95 per maand!

Bekijk onze abonnementen

Wat onze abonnees van Bundles vinden

9.1
Klantenvertellen
432 beoordelingen
Totaal oordeel 9.0
Kwaliteit apparaat 9.2
Service 8.9
Duurzaamheid 8.9
Gerben / 08-09-2021 Koffie

review sterreview sterreview sterreview sterreview ster

Gewoon dik in orde | Gewoon dik in orde
Patricia / 20-07-2021 Koffie

review sterreview sterreview sterreview sterreview ster

Goed | Prima, snelle reactie op vragen.