De beste spullen als een service: niet alleen een filosofie!

Iedereen is beter af met professioneel geëxploiteerde spullen!

Hoe het begon

In 2013 ontdekte Marcel Peters dat wassen zorgt voor ontzettend veel verspilling. Door kwalitatief hoogwaardige apparaten slimmer te gebruiken en onderhouden wordt wassen met een abonnement interessanter dan het bezit van een ‘wegwerpapparaat’. 600.000 wasmachines per jaar naar de afvalberg? Dat kan anders!

Maar Marcel is geen wasexpert en heeft daarom Miele gevraagd hem te helpen met Wasbundles. Zo kon hij de filosofie verder gaan verspreiden. Na CoffeeBundles en SlaapBundles zullen er nog meer initiatieven worden ontwikkeld om Spullen als een Service de standaard te laten worden voor iedereen en overal.

wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid en kwaliteit - Marcel Peters Bundles

Onnodige verspilling

Veel spullen gebruiken onnodig veel energie en andere verbruiksproducten. Onderhouden is vaak duurder dan wegggooien en een nieuwe kopen. Slimmer gebruiken en onderhouden is beter voor de portemonnee en het milieu.

Als je er op let zie je de verspilling overal. Dat kost geld en is desastreus voor het milieu. En toch doen we het… waarom? Omdat de alternatieven beperkt beschikbaar zijn? Omdat het veel makkelijker is om dingen weg te gooien? Het is zaak om Spullen als een Service snel op alle fronten beter te maken dan ‘buy-use-dispose’.

Lees hier de feiten
wasmachine, wasdroger, vaatwasser huren of leasen - een schone wereld

De Bundles oplossing

Ben jij een voorloper in je vakgebied en wil je impact maken? Wat houdt je dan tegen om je spullen als-een-service aan te gaan bieden?

Inmiddels heeft Bundles verschillende tools ontwikkeld die deze voorlopers helpen wel de stap te maken naar Abonnementen: 1. BundlesInvest: het financieren van je spullen zodat je je abonnees pas hoeft te laten betalen ‘als de was schoon is’. 2. Bundles App: een handig middel om met je abonnees te communiceren, ze elkaar te laten helpen en je service gemakkelijk en betrouwbaar te maken. 3. Bundles Payments: Abonnees gemakkelijk en snel laten betalen voor je diensten en deze betalingen direct doorzetten naar je partners en investeerders. 4. Bundles Webshop: een abonnement verkoop je niet in een winkel, maar er moet wel een winkel zijn waar je abonnementen kunt kopen. 5. Bundles Buddy: het beheren van je spullen gaat pas echt goed als je weet wat abonnees met de spullen doen, daarom meet je het gebruik vanaf afstand.

Het team

wasmachine, wasdroger, vaatwasser - circulaire economie - duurzaam gebruik - Marcel

Marcel Peters

Oprichter en CEO

Marcel is de oprichter van Bundles. Hij wil een wereld zonder afval voor zijn kinderen en kleinkinderen.

Emily Koedam

Manager Customer Service

Emily en haar team geven antwoord op al je vragen want ze weet alles over de Bundles abonnementen!

Wouter Kreuwel

Aanvoerder CoffeeBundles

Wouter oprichter van CoffeeBundles. Niet alleen een koffie expert, maar ook nog eens gevoel voor de hele keten die leidt tot zo'n lekker duurzaam bakkie.

Marco Achtereekte

Aanvoerder SlaapBundles

Marco is oprichter van SlaapBundles. Hij heeft jarenlang zelf dekbedden en hoofdkussens gemaakt en zag dat er meer nodig was voor een duurzame en vooral goede nachtrust.

Onze Partners

Expert op alle vlakken

Naast het kernteam, met hun eigen ondersteuning, leunt Bundles en dus de abonnementenbedrijven op de expertise van onze partners: E-vontuur voor Tech-Development - Avocado voor Front-end Developement - Notilyze voor Data-analytics - AgileXS voor Data-Collection - Mempay voor betalingen - Geerlings en Hofstede voor incasso - Focum voor kredietchecks - Savvy/Pimterest/Pulles voor market activation - MijnFunding voor Financing.

Onze inspiratie

De circulaire gedachte

Betalen voor gebruik in plaats van bezit. Dat is een belangrijk principe van de circulaire economie. Producenten worden daardoor gestimuleerd om apparaten te maken die lang meegaan en goed gerepareerd kunnen worden. Dat is waar wij in geloven! Bundles zorgt dat de Miele © wasmachines, drogers en vaatwassers goed blijven werken. Door de apparaten aan het internet te koppelen verzamelen we informatie en leren we om slimmer te wassen zodat onze apparaten langer meegaan en minder energie, water en wasmiddel gebruiken. Ook helpt deze informatie Miele © om hun apparaten nog verder te verbeteren. Prachtig toch?

Onze ambitie

Wij geloven in een wereld zonder wegwerpapparaten en zonder waste, maar daar zijn we nog lang niet.
Zo gaan we er komen:

  1. Het is inmiddels voor elke Nederlander mogelijk om te kiezen voor een
    duurzaam abonnement in plaats van kopen. Yes!
  2. Wij gaan voor de beste kwaliteit en de beste service zodat een abonnement de enige logische keuze is! Hier werken we keihard aan en betrekken we jullie graag bij!
  3. Samen met ketenpartners – Miele ©, wasmiddelproducenten, energieleveranciers, waterzuiveraars – gaan we voor slimmere productie, gebruik en hergebruik zodat onze dienst steeds duurzamer en waardevoller wordt.
  4. Wasmachines, drogers en vaatwassers zijn niet de enige vervuilers. Ook voor koelkasten, koffiezetapparaten, zonnepanelen en warmtepompen is circulair de oplossing! Stay tuned!