Nespresso ontkalken? Bundles heeft een alternatief!

Echt goede koffie van verse bonen uit een goed apparaat zonder investering! Bekijk het CoffeeBundles aanbod
Gemak
Nooit meer de deur uit voor koffie, want altijd op tijd verse koffiebonen op de deurmat
Gratis bezorging
Bij bestelling vóór 15u, de volgende dag al de Siemens volautomaat + Moyee proefpakket in huis
4 Koffiesmaken
Kies je favoriete smaak of ontvang een combinatie. Wisselen kan altijd!
Siemens & Moyee
Ongeëvenaarde kwaliteit van de Siemens EQ6 en Moyee FairChain koffie, dat proef je!

Ruil de Nespresso cups direct in!

Wij bieden een alternatief voor Nespresso capsules (cups), pads en pods!

✓ Duurzame kwaliteitsmachines inclusief onderhoud.
✓ Verse bonen i.p.v. afval en matige koffie door single-serve cups van plastic en aluminium.
✓ FairChain koffie en daarmee meer werkgelegenheid in koffielanden.
✓ De prijs van een Nespresso cup, pod of pad voor een kop verse koffie van topkwaliteit.
✓ Onderhoud en reparatie is bij het abonnement inbegrepen. Ontkalken kost bij ons dus niks!

Kies Duurzaam
Moyee koffie: hét alternatief voor Nespresso cups

Hoe het werkt

Stap 1: Kies het voordeligste koffieabonnement.

Stap 2: Als je vóór 15u bestelt kun je de volgende dag al de Siemens EQ6 ontvangen, inclusief welkomstpakket met vier verschillende koffiesmaken, onderhoudsmiddelen en accessoires.

Stap 3: Zet het apparaat neer en volg de installatie-instructies in het welkomstpakket (+/- 5 minuten).

Stap 4: Ontvang je favoriete koffiebonen steeds voordat je voorraad op is. Net als met Nespresso cups, pads en pods betaal je per kop koffie, je betaalt achteraf voor het aantal gedronken koppen of kopjes.

Zo werkt het

Bestel nu

Verse Specialty bonenkoffie van Moyee ♡ Siemens EQ6 Volautomaat Espressomachine

 • De Kleine Genieter: 47 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 2,5 kop koffie per dag
 • De Liefhebber: 37 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 4 kop koffie per dag
 • De Grootgebruiker: 26 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 10 kop koffie per dag
Bekijk abonnementen
Nespresso Professional - alternatief voor Nespresso Cups

Nespresso ontkalken

Nespresso is één van de meest bekende koffiemerken ter wereld. Hoe kan het ook anders, met reclames waar wereldsterren als George Clooney in spelen. Het bedrijf heeft veel verschillende cups, pods en pads uitgebracht, die kunnen worden gebruikt in verschillende machines.

Eens in de zoveel tijd moeten Nespresso koffiezetapparaten worden ontkalkt. Dit betekent dat jij als eigenaar verantwoordelijk wordt voor een Nespresso ontkalken.

Ondanks dat wij bij Bundles zelf een alternatief voor Nespresso hebben, in de vorm van ons eigen koffieabonnement inclusief Siemens koffiebonenmachine, Moyee koffiebonen en onderhoud, willen we jou wel helpen met ontkalken van jouw Nespresso koffiemachine. Nespresso geeft zelf namelijk maar weinig informatie over een Nespresso ontkalken op de eigen website. Dit is raar, want ontkalken is wel belangrijk voor het behoud van je apparaat, omdat kalkresten anders achter blijven in je Nespresso koffiezetapparaat. Dat wil je voorkomen! En daarom geven wij 10 tips over hoe je een Nespresso koffiezetapparaat moet ontkalken.

Daarom vindt je hier 10 tips voor het ontkalken van een Nespresso koffiezetapparaat.

Nespresso Ontkalken

 1. Zet de machine uit

  De eerste stap is de machine uitzetten. Om een koffiezetapparaat te ontkalken moet het helemaal afgekoeld zijn. Een hete Nespresso koffiemachine ontkalken is gevaarlijk en het ontkalken zelf gebeurt dan minder goed.

 2. Machine opwarmen

  Stap twee is de machine aanzetten en de lampjes allemaal laten branden. Het apparaat is dan helemaal opgewarmd.

 3. Leeg cuphouder en lekbak

  Om de Nespresso machine te ontkalken moet je zorgen dat alle gebruikte Nespresso cupjes uit de cuphouder zijn en dat het lekbakje ook helemaal leeg is.

 4. Pak een opvangbakje

  Nu pak je een maatbeker, kommetje, vaas of iets anders en plaatst het onder het apparaat, waar normaal de Nespresso koffie uit komt. De opvangbak moet minimaal 1 liter kunnen hebben.

 5. Waterreservoir vullen

  Vul het waterreservoir tot een halve liter tot driekwart liter (500 tot 750 ml water).

 6. Gebruik de Nespresso ontkalkingsset

  Voeg de Nespresso ontkalk poeder toe aan het water in het waterreservoir.  Het Nespresso ontkalkingsset kost je 9 euro, dit is niet niks voor een ontkalkingsset, wat je bovenop de prijs van een Nespresso koffiemachine betaalt.
  Bij Bundles krijg je een Siemens koffiebonenmachine gratis in bruikleen, inclusief reparatie en onderhoud.

 7. Zet de Nespresso machine in ontkalkingsstand

  Zet nu de Nespresso in ontkalkingsstand. Wanneer alle lichtjes de hele tijd knipper, druk je de twee knoppen aan de voorkant tegelijkertijd in. Dit doe je ongeveer 3 tot 5 seconden. Nu gaan de lampjes van deze knoppen knipperen. Klik vervolgens op de lungo (grotere koffie) knop, om het gehele ontkalkingsproces te starten

 8. Wachten op de eerste spoelbeurt

  Wacht nu tot het waterreservoir leeg is gespoeld en leeg de opvangbak. Nu doe je precies hetzelfde opnieuw. Vul het waterreservoir nog een keer, druk op de lungo knop en het ontkalken van je Nespresso begint weer opnieuw. Nu wacht je weer tot al het water is doorgespoeld.

 9. Waterreservoir spoelen

  Hoppa! Het ontkalken is klaar, maar nu moet je nog het Nespresso waterreservoir schoonmaken. Doe precies hetzelfde als hiervoor. Doe weer water in het waterreservoir en zet het weer in de Nespresso machine. Zorg ervoor dat er weer een bak onder de machine staat (waar de koffie uitkomt). Druk weer op de lungo toets en wacht weer tot de machine is doorgespoeld. Deze keer gebeurt het volledig met water.

 10. Verlaat ontkalkingsproces

  Klaar met dit ontkalkingsproces? Ga dan nu uit het ontkalkingsmenu. Druk weer de beide knoppen in voor 3 tot 5 seconden. Nu kom je weer terug naar het normale Nespresso menu. Het Nespresso ontkalken is nu klaar.

 11. Spoel nog een keer na

  Om een rare nasmaak tegen te gaan, is het meerdere keren spoelen met water een goed idee. Ook kan je meteen na het ontkalken en spoelen een kop Nespresso koffie zetten. Gooi deze voor de zekerheid even weg.

Nespresso Professional

Ook op de zakelijke markt maak Nespresso grote stappen. Nespresso Professional is enorm aan het groeien. Steeds meer bedrijven maken gebruik van slechte en vervuilende koffie. Zo zijn de Zenius Nespressomachine, De Gemini Nespresso Machine en de Aguila Nespresso Machine erg populair. In deze zakelijke Nespresso Machines worden Nespresso pads gebruikt. Het ontkalken van Nespresso zakelijke machines gaat vergelijkbaar als het bovenstaande proces.

 

Het beste alternatief voor Nespresso Koffiemachines: het Bundles koffieabonnement

Door samen te werken met Moyee kunnen we een aantrekkelijker alternatief bieden voor BigCoffee-bedrijven met hun enorme marketingbudgetten. We combineren de kwaliteit van een steengoede fabrikant van apparaten (de Siemens koffiezetapparaten), een duurzame leverancier van koffie en onze slimme technologie tot een duurzaam en lekker abonnement.

Volgens de principes van de circulaire economie blijft Siemens tijdens de totale levensduur verantwoordelijk voor het koffiezetapparaat. Dat betekent dat we door efficiënt onderhoud, reparatie, refurbishment, remanufacturing en recycling meer waarde uit de apparaten halen.

Moyee produceert radically good coffee volgens de ‘FairChain’ principes. Dat betekent dat ze de koffie niet alleen verbouwen in Ethiopië, maar dat ze daar ook de bonen branden en verpakken. Daardoor ontstaat werkgelegenheid, kennis en winst. En dat is nodig!

Door het apparaat aan te sluiten op het internet zorgt Bundles dat het beste kopje koffie voor iedereen makkelijk bereikbaar is. Zo kunnen we bijvoorbeeld meten hoeveel kopjes koffie je drinkt en weten we precies wanneer we de volgende lading koffie moeten verzenden zodat je altijd verse bonen in huis hebt.

Dus: topkwaliteit én FairChain koffie, altijd koffie in huis via automatische bezorging door je brievenbus, een Siemens volautomaat espressomachine, volledige onderhouds- en prestatiegarantie, geen investering én impact door een bijdrage aan de welvaart in Ethiopië en een afvalvrije circulaire wereld. En dat voor dezelfde prijs als de goedkoopste Nespresso cup!

 

Nespresso Professional - alternatief voor Nespresso Cups
Het CoffeeBundles abonnement als alternatief voor Nespresso Cups

Wat onze abonnees van Bundles vinden

9.1
Klantenvertellen
461 beoordelingen
Totaal oordeel 9.0
Kwaliteit apparaat 9.2
Service 8.9
Duurzaamheid 8.9
Martin / 22-05-2022 Koffie

review sterreview sterreview sterreview sterreview ster

Prima bedrijf | Prima bedrijf