Hét alternatief voor een Nespresso Koffiemachine & Nespresso Cups

Echt goede koffie van verse bonen uit een goed apparaat zonder investering Bekijk het CoffeeBundles aanbod
Gemak
Nooit meer de deur uit voor koffie, want altijd op tijd verse koffiebonen op de deurmat
Snelle bezorging
Bij bestelling vóór 15u, de volgende dag al de Siemens volautomaat + Moyee proefpakket in huis
4 Koffiesmaken
Kies je favoriete smaak of ontvang een combinatie. Wisselen kan altijd!
Siemens & Moyee
Ongeëvenaarde kwaliteit van de Siemens EQ6 en Moyee FairChain koffie, dat proef je!

Ruil de Nespresso cups en koffiemachine direct in!

Wij bieden een alternatief voor Nespresso koffiemachines en capsules!

✓ Duurzame kwaliteitsmachines inclusief volledig onderhoud.
✓ Verse bonen i.p.v. afval en matige koffie door single-serve cups van plastic en aluminium.
✓ FairChain koffie en daarmee werkgelegenheid in koffieproducerende landen.
✓ De prijs van een cupje voor een kop verse koffie van topkwaliteit.

 

Kies duurzaam
Moyee koffie: hét alternatief voor Nespresso cups

Hoe het werkt

Stap 1: Kies het voordeligste koffieabonnement.

Stap 2: Als je vóór 15u bestelt kun je de volgende dag al de Siemens EQ6 ontvangen, inclusief welkomstpakket met vier verschillende koffiesmaken, onderhoudsmiddelen en accessoires.

Stap 3: Zet het apparaat neer en volg de installatie-instructies in het welkomstpakket (+/- 5 minuten).

Stap 4: Ontvang je favoriete koffiebonen steeds voordat je voorraad op is. Net als met Nespresso-cups betaal je per kop koffie, je betaalt achteraf voor het aantal gedronken koppen (of kopjes).

 

Zo werkt het

Bestel nu

Verse Specialty bonenkoffie van Moyee ♡ Siemens EQ6 Volautomaat Espressomachine

 • De Kleine Genieter: 47 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 2,5 kop koffie per dag
 • De Liefhebber: 37 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 4 koppen koffie per dag
 • De Grootgebruiker: 26 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 10 koppen per dag
Bekijk abonnementen
Nespresso Professional - alternatief voor Nespresso Cups

Nespresso Koffiemachines voor thuis

Nespresso is natuurlijk al jaren een sterk merk op de koffiemarkt. Met het grote marketingbudget zijn reclames gemaakt met sterren als George Clooney, om zo de merknaam van Nespresso te versterken. Dit heeft Nespresso geen windeieren gelegd.

Nestlé, de eigenaar van Nespresso, was jaren de enige die koffie in cups verkocht. De Nespresso cups zijn van aluminium en vormen een zware belasting voor het milieu. Nespresso cups worden gebruikt in de Nespresso apparaten voor thuis.

Met zijn patent op de Nespresso Koffiecups en de Nespresso Koffiemachine genoot Nespresso jaren een monopoliepositie. Echter, toen het octrooi verviel begonnen honderden bedrijven de cups na te maken. Nog steeds heeft Nespresso wel 11 procent marktaandeel in de koffiemarkt.

Zoals al gezegd heeft Nespresso verschillende koffiemachines voor thuis. Hieronder gaan we nog dieper in op de verschillende  machines en op het alternatief voor Nespresso voor thuis.

Een uitgebreid overzicht van de Nespresso koffiemachines voor thuis:

  • De Nespresso Magimix Inissia M105 koffiemachine

Bij dit Nespresso koffiezetapparaat kan je kiezen uit het gebruik van Nespresso cupjes van Espresso of Lungo. Het opvangbakje van dit Nespresso koffiezetapparaat kan 10 cupjes hebben. Het waterreservoir is maar 0,7 liter groot. Hiermee is deze koffiemachine erg klein en kan je dus maar een paar Nespresso cupjes achter elkaar zetten. De Nespresso Magimix Inissia cups kosten tussen de €0.39 en €0.44

  • De Nespresso Krups Essenza Mini XN1108 koffiemachine

Essenza betekent in Italiaans ‘essentieel’. Dit komt overeen met deze Nespresso koffiemachine: alleen het essentiële voor Nespresso koffiecupjes wordt gebruik. Deze Nespresso koffiemachine is super klein en het waterreservoir is maar 0,6 liter groot. Dat betekent dus heel vaak bijvullen van de waterreservoir. De Nespresso Krups Essenza cups kosten tussen de €0.39 en €0.44.

  • De Nespresso Krups Prodigio koffiemachine

Dit apparaat kan worden verbonden met een app, waarmee je vanaf je telefoon koffie kan zetten. Heel leuk, maar niet per se praktisch. Het liefst drink je toch warme koffie, dus waarom zou je dan van afstand je koffiecups willen gebruiken? Ook dit Nespresso apparaat heeft maar een klein watterreservoir: zo’n 0,8 liter. De Nespresso Krups Prodigio cups kosten tussen de €0.39 en €0.44.

  • De Nespresso Krups Expert & Milk koffiemachine

Met deze Nespresso machine kan je ook melkrecepten toevoegen aan je koffie. Daarnaast kan je met deze Nespresso uitvoering espresso, lungo, ristretto of Americano koffie zetten. De Nespresso Krups Expert & Milk cups prijs ligt tussen de €0.39 en €0.44.

  • De Nespresso Kitchenaid koffiemachine

Bij deze machine kan je verschillende soorten kopjes koffie zetten, zowel kopjes van 25,40,60, als koffiekopjes van 90,110 en 130 milliliter. Deze machine is alleen wel erg prijzig. Vanaf 320 euro kan je dit Nespresso apparaat kopen. De Nespresso Kitchenaid cups kosten tussen de €0.39 en €0.44.

  • De Nespresso Pixie koffiemachine

Wederom een klein apparaat: Nespresso heeft met dit koffiezetapparaat gekozen voor een apparaat van 11 centimeter breed en 32 centimeter hoog. Ook bij dit koffiezetapparaat is het waterreservoir maar 0,8 liter groot. Dat betekent dat je dus maar weinig cupjes achter elkaar kan zetten zonder bij te vullen met dit Nespresso koffiezetapparaat. De Nespresso Pixie cups kosten tussen de €0.39 en €0.44.

  • De Nespresso U Pure koffiemachine

Dit koffiezetapparaat heeft een anti-druppel systeem, zodat je niet 10 seconden hoeft te wachten op nadruppelen. Echter, het is gemaakt van kunststof, waardoor het niet een heel degelijk apparaat is. De Nespresso U Pure cups prijs ligt tussen de €0.39 en €0.44.

  • De Nespresso CiTiz koffiemachine

De CiTiz is een mooi apparaat om te zien, maar daar is ook alles meegezegd. Er kan niet heel veel bijzondere koffie mee worden gezet. Uiteraard gaat het bij een koffiezetapparaat om de koffie, en daarin is dit Nespresso apparaat niet zo onderscheidend. Het waterreservoir is wel iets groter(1.0 liter) , dan bij de rest van de Nespresso apparaten. Dit Nespresso apparaat kan ook worden geleverd met een melkopschuiming optie (de CiTiz & Milk). De Nespresso CiTiz cups kosten tussen de €0.39 en €0.44.

  • De Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN550.S Touch koffiemachine

Dit Nespresso apparaat is een stuk groter en heeft veel toepassingen, zoals melkopschuimen en verschillende soort koffie kunnen zetten. De Nespresso Lattissima Touch cups prijs ligt tussen de €0.39 en €0.44.

  • De Nespresso De’Longhi Lattissima One EN500.W koffiemachine

De One is eigenlijk identiek aan de het Nespresso koffiezetapparaat dat Nespresso heeft uitgebracht met de Touch. Alleen dit apparaat is nog duurder. De Nespresso Lattissima One cups prijs ligt tussen de €0.39 en €0.44.

Vergeet niet dat je Nespresso koffiezetapparaten moet onderhouden. Zo moet je ook een Nespresso ontkalken met ontkalkingstabletten.

Is Nespresso wel de lekkerste koffie voor thuis?

Nespresso is natuurlijk een sterk merk, maar uiteindelijk gaat koffie wel om de smaak, niet om de machines. Daarom hebben we gekeken naar de koffiecups van Nespresso. Het AD heeft een onderzoek uitgevoerd naar welke koffiecups het lekkerste zijn. Daaruit bleek dat 75% van de mensen van te voren zeggen dat Nespresso cups de lekkerste koffiecups zijn. Uiteindelijk bleek dit helemaal niet het geval.

Ook wij zijn ervan overtuigd dat er lekkerdere koffie is. Zo werken wij samen met Moyee koffie en Siemens, om zo de lekkerste koffie aan te bieden voor de beste prijs. Onze premium fairchain koffie kost evenveel als het goedkoopste Nespresso cupje.

Nespresso Cups zijn verre van Duurzaam

Bij de introductie van Nespresso was er ophef over de verspilling van grondstoffen die zo’n wegwerp-aluminiumkoffieverpakking met zich meebrengt. Aluminium is een zeer milieuonvriendelijk verpakkingsmateriaal. Maar fabrikant Nestlé verzekerde dat het goed zou kunnen komen met de recycling.  Het aluminium van de gebruikte capsules hergebruikt voor de productie van nieuwe’, aldus Nestlé, de eigenaar van Nespresso. Uiteindelijk blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant dat Nespresso cups voor heel veel vervuiling zorgen. Via Nespressodrinkers gaat een duizelingwekkende hoeveelheid aluminium verloren: tussen 3 en 5 miljoen kilo per jaar. Dat is het gewicht van tien Boeings 747.

Hét alternatief voor Nespresso koffiezetapparaten: Het Bundles koffieabonnement!

Wij geloven dat koffie thuis lekkerder, goedkoper en duurzamer kan. Zo is Nespresso totaal niet goed voor het milieu. Mede door het gebruik van cups, verspillen Nespresso klanten elk jaar tussen de 3 en 5 miljoen kilo aluminium. Daarom hebben wij het duurzame alternatief voor Nespresso koffiemachines en koffiecups thuis.

Alternatief voor Illy koffie cups

Wat onze abonnees van Bundles vinden

9.1
Klantenvertellen
461 beoordelingen
Totaal oordeel 9.0
Kwaliteit apparaat 9.2
Service 8.9
Duurzaamheid 8.9
Martin / 22-05-2022 Koffie

review sterreview sterreview sterreview sterreview ster

Prima bedrijf | Prima bedrijf