De wereld moet schoner. Verspilling moet minder.

Maar wel op een leuke manier. Geniet van kwaliteit en service en was onze wereld een stukje schoner.

Stroom

We verspillen 150 kWh per huishouden

Onzuinige apparaten en onzuinig gebruik zorgt voor stroomverspilling. Als we slimmer gaan gebruiken besparen we genoeg om heel Utrecht te voorzien van energie.

Zo kan het ook
wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid en kwaliteit - afval

Afval

We gooien 1 miljoen apparaten weg

Eén miljoen, dat is een voetbalstadion vol. Hoe sneller een apparaten kapot gaat, hoe meer een fabrikant verkoopt. Dat is niet logisch!

Zo kan het ook
wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid en kwaliteit - wasmiddel

Wasmiddel

We verspreiden 150 miljoen liter chemicalieën

Wasmiddel en vaatwastabletten zorgen voor enorme verontreiniging. Vooral omdat we vaak te veel doseren. Slecht voor het milieu, het apparaat en je kleren.

Zo kan het ook
wasmachine, wasdroger, vaatwasser kwaliteit en duurzaamheid - water

Water

We spoelen 2.000 liter schoon drinkwater weg

Door onzuinige wasmachines en vaatwassers en verkeerde programmakeuzes verspillen we per huishouden wel 2.000 liter drinkwater. Zonde!

Zo kan het ook
wasmachine, wasdroger, vaatwasser - huren of leasen - wasmachine huren

Hoe gaan we dat doen? Slimme kwaliteit!

Gebruik alleen de beste en zuinigste apparaten op een slimme manier. Een kind kan de was doen!

Kwaliteit: Een goed begin

Als je aan je moeder vraagt welke wasmachine je moet kopen dan zegt ze zonder twijfel: Miele ©! En dat is niet voor niks. Miele © is al decennia lang de referentie voor kwaliteit. Bovendien wil Miele © met ons werken aan een circulaire toekomst. Geweldig toch?

Een goed begin start met een duurzaam ontwerp en goede materialen. Miele © kiest voor topkwaliteit. De Miele © apparaten gaan twee keer langer mee dan gemiddeld. Dat is een belangrijk.

wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid en kwaliteit - Kwaliteit Miele motor

Kwaliteit: zuinig in gebruik

70 tot 90 procent van de totale energievoetafdruk van een wasmachine vindt plaats tijdens het gebruik. De Miele © wasmachines, drogers en vaatwassers gebruiken weinig energie door een energie-efficiënte motor en intelligente wasprogramma’s. Een mooi voorbeeld is het TwinDos – automatische wasmiddeldosering – systeem dat op het juiste moment de juiste hoeveelheid wasmiddel doseert. Beter voor de machine, het milieu en je portemonnee!

wasmachine huren amsterdam

Kwaliteit: herbruikbare materialen

Miele © loopt voorop in recyclen door te kiezen voor goede materialen. Omdat zij bijvoorbeeld recyclebaar gietijzer – in plaats van beton – gebruiken als balansgewicht kunnen ze nu al 85% van een wasmachine hergebruiken. In een circulaire economie is recyclen natuurlijk niet genoeg. Daarom onderhouden we de apparaten goed, repareren of upgraden we ze als ze kapot zijn en brengen we ze terug naar de Miele © als ze niet meer gemaakt kunnen worden.

wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid en kwaliteit - herbruikbare materialen
wasmachine, wasdroger, vaatwasser - huren of leasen - wasmachine huren

“Door slim gebruik en goede kwaliteit kunnen we verspilling van miljoenen kWh energie, liters water, kilo’s materiaal en liters chemicaliën voorkomen”

Slimme apparaten

We verbinden de apparaten met het internet met behulp van een ‘slimme stekker’, de Bundles Buddy. Dit apparaatje meet het stroomverbruik en stuurt dit via het internet naar ons door. Onze slimme algoritmes leren over het apparaat en herkennen kansen om nog zuiniger te gaan gebruiken.

wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid en kwaliteit - bundles_buddy_slimme_stekker

Slim gebruik en onderhoud

Weet je al hoeveel geld je kunt besparen door slimmer te wassen? Bijvoorbeeld door te kiezen voor andere wasprogramma’s of temperatuurinstellingen. Wij geven je persoonlijke tips en houden rekening met jouw gebruik. Via de internetverbinding zien we of het apparaat nog goed functioneert. Zo verhelpen we niet alleen problemen, we voorkomen ze zelfs! Dat scheelt kosten en gedoe met monteurs.

wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid en kwaliteit - slim gebruik en onderhoud

Slim gebruik en hergebruik

Wij vinden het logisch dat je alleen betaalt voor een apparaat als je het nodig hebt. Wij willen voorkomen dat apparaten in de berging belanden als je gaat samenwonen met je partner of naar het buitenland verhuist. Daarom kun je bij ons elke maand opzeggen. Wij geven het apparaat een opknapbeurt en plaatsen het bij een nieuwe klant.

Als apparaten kapot gaan zorgen wij voor reparatie. Als ze stuk zijn demonteren we ze en maken we er weer een werkend apparaat van. Upcycling!

wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid en kwaliteit - circulaire_economie_bundles

Het Bundles concept

Geloof je in het Bundles concept en denk je ook dat we op deze manier een win-win-win situatie kunnen creëren met tevreden klanten en fabrikanten en een schone wereld?