FAQ

Over (vaat)wasmiddelabonnementen


Hoe mooi een wasmachine ook is, het gaat om het resultaat: schone was. En voor schone was heb je niet alleen een wasmachine nodig, maar ook energie, water en wasmiddel. Wij willen onze abonnees schone was aanbieden en daarom voegen we – naast de wasmachine – wasmiddel toe aan het Bundles abonnementen assortiment.

Een groot deel van de kosten en de Waste van wassen zijn het gevolg van het gebruik van wasmiddelen. Daar willen we wat aan doen! Dit is de eerste stap. Met het (vaat)wasmiddelabonnement helpen we onze abonnees met het gemakkelijk en goedkoop inkopen en goed gebruiken van goede (vaat)wasmiddelen.

De volgende stap is om deze wasmiddelen ecologischer en geconcentreerder te maken zodat we minder Waste en minder kosten veroorzaken met elkaar.


Herken je de volgende dingen?

  • Het prijsverschil is erg hoog. In de aanbieding zijn producten soms wel 50% goedkoper. Hierdoor kom je bedrogen uit als jouw favoriete product toevallig niet in de aanbieding is. Het kost veel tijd en moeite om uit te zoeken wanneer welk product waar in de aanbieding is.
  • Je komt er ‘s avonds laat achter dat je vaatwastabletten op zijn terwijl je de vaatwasser net aan wilde zetten. Vervelend want dan is het al te laat en heb je de volgende ochtend geen schone vaat.
  • Nederlanders doseren gemiddeld 30% meer wasmiddel dan nodig is. Dat is zonde voor de portemonnee en het milieu. Door nog meer inzicht te krijgen in het wasmiddel gebruik van onze abonnees en het gebruik van slimme technieken zoals het Twindos automatische doseersysteem willen we onze abonnees helpen om overdosering te voorkomen.

Het Bundles (vaat)wasmiddelabonnement is een oplossing voor deze ‘problemen’. We leveren het (vaatwasmiddel bij jou thuis als jij dat nodig hebt tegen een vaste lage prijs en je krijgt inzicht in je verbruik en mogelijkheden om te besparen!


Zoals je weet zijn (de meeste van) onze apparaten verbonden met het internet via de slimme ‘Bundles Buddy’ stekker. Op die manier zien we hoe vaak en hoe je wast. We kunnen zelfs zien hoeveel wasmiddel je ongeveer gebruikt. Op die manier berekenen we wanneer je wasmiddel op is, zodat we je op tijd een nieuwe voorraad kunnen toezenden.

Als je een wasmachine hebt die niet verbonden is met het internet dat betaal je gewoon per verzending en vragen we je tijdig of je toe bent aan de volgende voorraad!

Bij het bepalen van jouw wasmiddelverbruik hebben we nog wel een paar uitdagingen. Zo is het bijvoorbeeld lastig om bij gebruik van aparte wasmiddelen voor wit en bont in te schatten wanneer je een witte en wanneer je een bonte was draait. Als het achteraf niet blijkt te kloppen dan kun je dat even aangeven en corrigeren wij het naar jouw persoonlijke wasgedrag.

Een andere belangrijke aspect bij het goed bijhouden van de (vaat)wasmiddel voorraad is het gebruik van ander wasmiddel. Als je bijvoorbeeld speciaal wolwasmiddel gebruikt, dan willen we graag weten hoe vaak je dat ongeveer doet zodat we daar rekening mee kunnen houden.


De kosten per wasje zijn afhankelijk van het soort wasmiddel dat je kiest en hoeveel je gebruikt. De prijs per wasbeurt is gebaseerd op de door de fabrikant voorgeschreven adviesprijs, inclusief een eventuele korting. Gebruik je minder dan gaan de kosten per wasbeurt naar beneden. Doseer je meer wasmiddel, dan betaal je een hogere prijs per wasje.

Rekenvoorbeeld
Je neemt een wasmiddelabonnement met Miele wasmiddel (EUR 0,58 per wasje).

Je ontvangt een voorraad voor 100 wasbeurten en betaalt de eerste 100 wasbeurten EUR 0,58 per wasbeurt.

Als wij denken dat het wasmiddel bijna op is vragen we of het tijd is om een nieuwe voorraad te sturen, blijkt het zo te zijn dat je op dat moment nog een voorraad hebt (omdat je zuiniger dan verwacht) hebt gewassen, dan stellen we het opsturen nog even uit.

Blijkt uiteindelijk dan je pas na 140 wasbeurten het nieuwe wasmiddel gaat gebruiken, dan betaal je de eerste 100 wasbeurten in totaal EUR 58,-. Voor wasbeurt 101 t/m 140 betaal je niet.

Bij de volgende verzending corrigeren we het bedrag per wasje op basis van je eerdere gebruik. Je betaalt nu EUR 0,41 per wasbeurt (EUR 58,- / 140 wasbeurten). Je kunt het eigenlijk vergelijken met een voorschot dat je betaalt voor de energierekening, elke keer dat het werkelijke gebruik bekend is wordt je voorschot aangepast.


Je zit nergens aan vast. Je kunt het (vaat)wasmiddelabonnement altijd opzeggen, maar je kunt geen (vaat)wasmiddel terug sturen. Daarom betaal je nog voor het wasmiddel dat je al hebt ontvangen.

De (vaat)wasmiddelen


Kies je voor een wasmiddelabonnement dan kun je kiezen tussen drie soorten: Seepje, Miele of Ariel.

Seepje is een fairtrade wasmiddel dat gemaakt is van een natuurlijke vorm van zeep, saponinen, van de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht uit Nepal. De natuurlijke zeepvorm is fijn voor je huid, je wasmachine en je was! Daarbij werken de schillen ook nog eens als wasverzachter en kun je ze voor alle soorten was gebruiken, zelfs voor delicate stoffen zoals wol en zijde.

Miele UltraPhase wasmiddel is speciaal gemaakt voor het automatische TwinDos doseersysteem van de Miele W1 wasmachine. Door zeep (UltraPhase 1) en witmakers (UltraPhase 2) los van elkaar te doseren is veel minder zeep nodig. Daarnaast doseer je nooit teveel.

Ariel is één van de grootste wasmiddelmerken en niet voor niets. De 3-in-1 pods zijn erg makkelijk in gebruik en zorgen voor een zeer goed wasresultaat, ook bij lagere temperaturen. Bij gebruik in combinatie met een volle wasmachine voorkomen de pods overdosering. De pods zijn zeer geconcentreerd waardoor het transport duurzamer is.


Seepje wasmiddel is niet specifiek gemaakt voor het automatische doseersysteem van de Miele W1. Toch kan het gebruikt worden in het TwinDos systeem. Als je kiest voor een Seepje abonnement zullen we je vragen of je gebruik wilt maken van het TwinDos systeem. In dat geval leveren we namelijk een ‘navulflacon’.


Kies je voor een vaatwasmiddelabonnement dan kun je kiezen tussen Miele UltraTabs en Dreft Platinum.


Ja, je kunt bij ons Miele wasverzachter, caps en geurflacons (voor de wasdroger) bestellen. We bieden onze abonnees 10% korting ten opzichte van de Miele webshop. Stuur voor meer informatie een mailtje naar info@bundles.nl.

Bezorging


Jazeker, bezorging is volledig gratis.


Binnen 3 dagen na je bestelling leveren we je bezorging.

Betaling


Ja dat klopt. Je betaalt achteraf voor het gebruik van (vaat)wasmiddel via je Bundles rekening (factuur).


Jet betaalt maandelijks via je Bundles factuur, gezamenlijk met eventuele andere Bundles abonnementen.

Duurzaamheid


Op dit moment bieden we bestaande (vaat)wasmiddelen aan in een abonnement. Eén van onze favoriet wasmiddelen is uiteraard het biologische fairtrade wasmiddel Seepje. In dit blog vertellen we alles over Seepje.

Wij denken dat we met een (vaat)wasmiddelabonnement impact kunnen maken. Op termijn willen we bijvoorbeeld geconcentreerde wasmiddelen gaan aanbieden die makkelijker te vervoeren en bezorgen zijn. Dat scheelt een hoop brandstof, grondstoffen en verpakking.

Bij de ultieme Bundles wasoplossing wordt geen (vaat)wasmiddel meer weggespoeld, maar wordt de actieve stof opgevangen in de wasmachine en hergebruikt.