Bundles: De Beste Spullen als een Service

Wij geloven dat iedereen gebruik kan maken van de beste en meest comfortabele spullen. Wat nou als er geen wegwerpapparaten meer op de afvalberg belanden, maar duurzame spullen worden gebruikt én worden hergebruikt? Wat nou als we samen zorgen dat jij altijd de beste apparaten in huis hebt, die het altijd doen?

Met Bundles bieden we de beste spullen als een service. In 2014 zijn we gestart met wasabonnementen op Miele apparaten. We hebben veel getest en geleerd en we hebben laten zien dat het concept werkt. Nu zitten we in een stroomversnelling. Wij willen de transitie naar een circulaire economie leuker maken met jou, want samen bereiken we meer!

BEKIJK DE CROWDFUNDING!

EEN WERELD ZONDER AFVAL

In 2013 ontwikkelde Marcel Peters als jonge vader een sterke passie voor de circulaire economie. Tijdens zijn werk als innovatiemanager bij Essent zag hij hoe we door het toepassen van Internet of Things veel slimmer met apparaten kunnen omgaan en afval kunnen voorkomen.

Met steun van zijn gezin besloot Marcel zijn baan op te zeggen en zich in het diepe te storten. Hij sloot zich aan bij Rockstart Accelerator en vond in Miele de fantastische launching partner om samen een circulair abonnement op wassen te ontwikkelen.

BUNDLES TEAM

Inmiddels heeft Marcel samen met medeoprichter Wouter Buijze een team van enthousiastelingen om zich heen verzameld. Een team dat gelooft in een circulaire wereld en er alles aan doet om Bundles gebruikers altijd en overal te kunnen helpen met antwoorden en tips.

 

BUNDLES ABONNEMENTEN

Door de apparaten met het internet te verbinden kunnen we de prestaties en het onderhoud optimaliseren én kunnen we de gebruiker beter van dienst zijn. We laten onze gebruikers bijvoorbeeld weten wanneer het tijd is voor een kookwasje om de wasmachine schoon te maken en wat zij kunnen doen om energie te besparen. Ook zien we wanneer het wasmiddel of vaatwasmiddel bijna op is zodat we nieuwe kunnen sturen per post.

HET BESTE VOOR IEDEREEN

Samen met onze partners verduurzamen we de keten. We combineren onze krachten om samen een transitie naar een circulaire economie te realiseren. Als klanten betalen voor gebruik in plaats van bezit, wordt het aantrekkelijk voor producenten om te investeren in spullen die duurzaam gebruikt kunnen worden en lang meegaan. Dit leidt niet alleen tot minder apparaten op de afvalberg, maar ook tot veel minder verspilling gedurende het gebruik. Mooi toch?

Door de lange levensduur van de apparaten die we gebruiken hebben we samen met meer dan 1.000 gebruikers meer dan 2.000 wegwerpapparaten bespaard. Ook besparen Bundles klanten per jaar gemiddeld 91 kWh energie, meer dan 10 liter wasmiddel en meer dan 3.000 liter water door zuinige apparaten en advies. Dat staat gelijk aan 220 ton CO2 of totaal meer 12.000 bomen die één jaar lang groeien en CO2 opnemen.

ONZE AMBITIE

We groeiden het afgelopen jaar met meer dan 250 procent. We zijn ontzettend trots dat we hebben bewezen dat Nederland klaar is voor een nieuwe en duurzame manier van consumeren. Dankzij het vertrouwen van meer dan 1.000 gebruikers en meer dan 300 crowdfunders worden steeds meer mensen enthousiast gemaakt voor een circulaire wereld. Daarnaast zijn we blij met de steun van een aantal impact investeerders die onlangs een equity investering in Bundles hebben gedaan. Dat is een mooi begin!

Het is nu tijd om de keten écht klaar te maken voor een circulaire economie en het gebruik van duurzame spullen voor iedereen de beste en leukste keuze te maken. We zijn druk bezig met het verbeteren en optimaliseren van onderhoud, reparaties, refurbishment en de daarbij behorende logistiek. Naast onze bestaande partnerships gaan we nieuwe samenwerkingen aan zodat we kunnen uitgroeien tot hét platform voor circulaire abonnementen. We willen nog veel meer spullen aanbieden als een service. Om onszelf klaar te maken voor de groei investeren we in het team en in de techniek die jou achter de schermen helpt om het beste uit de apparaten te halen. Tenslotte helpen we onze partners, met behulp van de input van onze gebruikers, om hun producten te verbeteren op het gebied van prestatie, verbruik, levensduur, upgradability, repareerbaarheid en herbruikbaarheid.

 

DOE JE MEE?

Om nog meer impact te maken hebben we jou nodig als ambassadeur. Samen kunnen we nieuwe markten openbreken en de abonnementen nog beter en leuker maken. Samen met jou kunnen we laten zien dat circulair de toekomst is.

Financier het groeiende aantal abonnementen en ontvang 6 procent rente per jaar op je investering, of kies voor een Bundles tegoedbon voor een abonnement op koffie, wassen, drogen of vaatwassen. Ga naar de investmentsheet voor alle details van de lening, of lees verder op het tabblad financieel.