Teamuitbreiding: welkom Marle!

Een paar vragen voor onze nieuwste aanwinst

Sinds kort hebben wij een nieuwe aanwinst in het Bundles-team: Marle is gestart als brandmanager! In de eerste maand viel ze met haar neus in de boter met de eerste CoffeeBundles crowdfundingcampagne “Fund the Circular Coffee Future” en een presentatie als inspirational speaker bij de Impact Hub in Zürich. We introduceren haar aan de hand van 4 vragen.

Vertel eens Marle, wat vind je van je baan tot nu toe?

“Leuk! Doordat we met een klein team zijn is mijn takenpakket super divers: de crowdfunding campagne van CoffeeBundles, een nieuwjaarsborrel organiseren voor onze ambassadeurs, input leveren aan NOS journalisten en een presentatie geven bij Impact Hub Zürich, Zwitserland. Vooral dit laatste was een bijzondere ervaring. Ik mocht op uitnodiging van de Nederlandse ambassade het Bundles verhaal vertellen tijdens een training bij de Impact Hub in Zürich. De Impact Hub is opgericht om ondernemers te helpen circulair te ondernemen en ik vond het heel gaaf om daar vanuit Bundles een bijdrage aan te leveren.”

Wanneer en waar hoorde je voor het eerst over Bundles?

“Tijdens mijn master Verandering & Advies (BCO) las ik over de circulaire transitie-agenda’s van de Rijksoverheid en vond dit een meteen een fantastisch onderwerp. Klimaatverandering is groots en klinkt moeilijk. Zonder te wijzen naar wat er allemaal mis gaat, moeten we juist consumenten stap voor stap meenemen om nieuwe manieren van consumeren te ontwikkelen. De nieuwe manieren hoeven helemaal niet te betekenen dat je inlevert op persoonlijk gewin, sterker nog, je kunt er juist veel voordeel, creativiteit en energie uit halen. Het werd voor mij een persoonlijk doel om hieraan bij te dragen in mijn eerste baan. Ik merkte dat het wereldje eigenlijk nog vrij klein is en Bundles kwam toen direct naar voren als één van de eerste pioniers op dit onderwerp.

Wat ga je eigenlijk doen bij Bundles?

“Ik ga aan de slag met het merk Bundles. Dat heeft betrekking op bijna alles. Van PR tot campagnes. Ik ben de eerste bij Bundles die de rol van Brandmanager op zich neemt en dat maakt het super uitdagend én leuk. Je merkt dat er veel toffe dingen gebeuren rondom duurzaamheid op het gebied van technologische aanpassingen. Maar duurzame verandering gaat ook in op een sociale verandering en onze cultuur. Ik ben dan ook fan van de uitspraak: “If you want to change a culture, change a story”. Storytelling is een van de dingen dat tot mijn takenpakket hoort, om zo de mentaliteit richting een duurzamere samenleving op gang te brengen.”

Met wie zou je een week willen ruilen?

“Met iemand die eigenaar is van een cocktailbar op het strand in Costa Rica. In Costa Rica gebeurt veel op het gebied van klimaatneutraal leven en ze inspireren andere landen om hetzelfde te doen. Daarnaast heb je er strand, surflessen en veel zon. Die combinatie lijkt me top!”

 

Wil je meer weten over Marle of haar benaderen voor persvragen? marle.engbers@bundles.nl