Een nieuwe kijk op spullen

Onlangs hebben wij kennis gemaakt met een stichting die onze visie deelt om beter om te gaan met de levensduur van spullen: het Repair Café! In dit blog stellen we je graag voor aan hen en vertellen we je meer over wat onze samenwerking voor jou kan betekenen. Samen willen we je op een andere manier naar je spullen laten kijken.

Repareren kun je leren

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatie-kennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar, al 10 jaar, verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij. Categorie “spullen” heeft gemiddeld per Nederlander de grootste vervuilende impact, blijkt uit onderzoek van Babette Porcelijn (2017).

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Deze is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.

Lever je oude apparaat in en krijg een welkomstcadeau

CoffeeBundles en stichting Repair Café slaan de handen ineen en geven nieuwe klanten die hun oude koffiezetapparaat inleveren een welkomstkorting. Wij willen je graag kennis laten maken met het gemak van ons koffieabonnement. Aan de andere kant willen we je natuurlijk stimuleren om niet zomaar je oude koffiezetapparaat aan de kant te zetten. Iedere nieuwe klant die zich inschrijft voor een koffieabonnement kan nu zijn oude koffiezetapparaat inleveren en krijgt als beloning daarvoor korting, namelijk de eerste 50 koppen koffie cadeau! Repair Café knapt de apparaten om ze een tweede leven te geven. De opbrengst wordt geïnvesteerd om nog meer mensen kennis te laten maken met het Repair Café. Leuk idee? Meer weten? Raadpleeg onze klantenservice of meld je direct aan als nieuwe klant! En vergeet natuurlijk niet de code repair-café-actie om je welkomstcadeau te ontvangen.